Je snadné říkat, že my ženy máme menší možnosti v uplatnění se v životě, v zaměstnání nižší platy než muži, a že cítíme více zodpovědnosti za domov a rodinu. V mnoha případech je to pravda. Jak však dosáhnout toho, že si nás kolegové v práci začnou více cenit? Jak přimět členy rodiny, aby konečně změnili svůj pohled na nás a vnímali nás tak, jak chceme a jak si zasloužíme? Jak postupně měnit své prostředí, v němž žijeme? Očekávat změnu jen zvenčí nám štěstí nepřinese. Co tedy můžeme udělat my samy? A máme jasno v tom, co chceme? 

Jak chcete, aby váš život a vaše práce vypadaly? Po čem toužíte?

Chcete profesionální uznání od kolegů? Věříte, že jste schopna vést tým lidí nebo projekt, ale nedal vám dosud nikdo tuto šanci? Nebo toužíte po tom, aby rodina pochopila, že máte navíc a dokážete cokoliv? Možná máte velký sen a nevíte, jak udělat první krok?

Touhy nás všech se často tak moc neliší. Rozdíl je však v tom, jak působíme na lidi kolem sebe a co vyzařujeme. Jak moc si věříme natolik, abychom o tom přesvědčili druhé. A jaké cesty zvolíme k tomu, abychom vytoužených cílů dosáhli. Proč se nám to někdy nedaří? 

Nejen o tom, ale také o vtipném nadhledu na mateřství se dozvíte v dalším čísle magazínu GENDER Equality.

Alice Mazurková
stratég, Life Coach, marketér
šéfredaktorka magazínu Gender Equality

Starší čísla magazínu GENDER EQUALITY: